Twee leden USAR.NL ingezet op Sulawesi

Twee leden USAR.NL ingezet op Sulawesi

Redactie

Twee leden van USAR.NL zijn 12 oktober vertrokken naar Sulawesi om een European Civil Protection Team (EUCPT) te ondersteunen. Dit team wordt vanuit de Europese Unie ingezet naar aanleiding van de beving en tsunami waar het Indonesische eiland eind september door is getroffen.

De twee leden van USAR.NL werken drie weken in het Technical Assistance Support Team (TAST.NL). Ze leveren onder andere werkplekken en communicatieverbindingen om afstemming over humanitaire hulp op Sulawesi mogelijk te maken. Het is voor het eerst dat een TAST-onderdeel van USAR.NL wordt ingezet. TAST.NL kan op iedere mogelijke locatie worden ingezet voor een duur van twee tot drie weken. Om deze vorm van ondersteuning te kunnen bieden, bovenop haar eventuele volledige inzet als Urban Search And Rescue-team, is het aantal IT-specialisten binnen het team recent verhoogd.

Andere artikelen in deze aflevering

Slimme camera’s voor onder een drone

Aerialtronics’ Pensar is ‘s-werelds eerste slimme camera waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet voor analyse van beeldmateriaal. De hoogwaardige geïntegreerde SONY daglicht- en FLIR thermisch...