Home

Senior Medewerker Brandveiligheid

VK

Voor het team Brandveiligheid van de sector Risicobeheersing is de Veiligheidsregio Kennemerland op zoek naar drie kandidaten voor de functie van:

Senior Medewerker Brandveiligheid

36 uur


‘’Brandpreventie redt levens’’

Wat ga je doen
Als senior medewerker brandveiligheid speel je een belangrijke rol in het voorkomen van brand. Elke dag is anders en je houdt je bezig met diverse werkzaamheden. Samen met je leidinggevende stem je op maat jouw werkpakket af, waarbij je talenten leidend zijn. Je hoofdtaak controle en advies combineer je met bijvoorbeeld voorlichting of repressief werk in de combidienst. Daarnaast krijg je veel ruimte en verantwoordelijkheid voor het organiseren van jouw werkzaamheden. Je houdt je binnen het team bezig met de taakgebieden toezicht en advisering bij bouwen, gebruik en evenementen. Ook zet jij je in voor werkzaamheden op het taakgebied van Brandveilig leven.

In je functie heb je veel contact met allerlei soorten mensen. We vinden het belangrijk de brandweer dichtbij burgers, bedrijven en gemeenten te brengen en te houden door proactief en laagdrempelig aanwezig te zijn. Relatiebeheer is dus van belang en klantvriendelijk en klantgericht zijn hierbij sleutelwoorden. Je komt achter de schermen in gebouwen en ruimtes die normaal voor iedereen gesloten blijven en krijgt steeds een nieuw kijkje in verschillende keukens.

Digitale meet & greet
Wil je weten hoe een werkdag eruit kan zien? Of deze functie bij jou past? Of heb je andere specifieke vragen? Op maandag 10 januari om 12:30 organiseren wij een digitale Meet & Greet met onze collega’s Carlo Giezen en Guido de Visser, misschien wel jouw nieuwe collega’s! Zij vertellen over hun werk en beantwoorden vragen. Om je hiervoor op te geven, stuur je een mail naar Simone de Boer via SdeBoer@vrk.nl.  Een laagdrempelige en vrijblijvende manier om erachter te komen of dit jouw nieuwe baan is!

Goed om te weten

 • Je coacht je collega’s brandveiligheid op inhoud en werkt aan complexe projecten
 • Werken als repressief combimedewerker op de post Beverwijk, Heemstede en/of Zandvoort  behoort tot de mogelijkheden
 • Op langere termijn is een piket functie in de crisisorganisatie een mogelijkheid die we van harte stimuleren

Waarom werken bij ons?

 • Wij denken en werken risicogericht; in de geest van de regelgeving en vooruitdenkend. Zowel je kennis toepassen als meedenken over oplossingen passend bij het risico;
 • Wij staan open voor vooroverleg als organisaties ons dat vragen, wij zijn dus al vroeg sparringpartner, dit is echt onze kracht en dit onderscheidt ons;
 • Naast je kerntaak is er ruimte voor andere mogelijkheden om je expertise of talent in te zetten; zoals bijvoorbeeld bij evenementen, voorlichting of ontruiming;
 • Wij geven veel ruimte jezelf te ontplooien en verder te ontwikkelen;
 • Je bent het voorportaal (de ogen en oren in het veld) voor het management en meedenken over toekomstgericht- en hybride werken wordt gestimuleerd, zoals bijvoorbeeld nu met Corona. Jouw mening telt!
 • Wij zijn een betrouwbare organisatie om voor te werken en je komt terecht in een team met fijne collega’s!

Wat vragen wij

 • Je beschikt over een hbo-diploma, bij voorkeur een technische opleiding, zoals Bouwkunde;
 • Je hebt goede kennis van de materie, zoals het bouwbesluit;
 • Je durft risicogericht te controleren en te adviseren, out-of-the-box denken is zowat je tweede natuur;
 • Je weet adviezen op de juiste wijze over te brengen, je benoemt bijvoorbeeld ook wat er goed gaat, een compliment uitdelen mag, graag zelfs!
 • Je kunt zowel met een directeur overweg als met een gemeentemedewerker of de burgemeester; je bent een netwerker en verbinder;
 • Je bent proactief, neemt eigenaarschap en werkt zelfstandig;
 • Je gaat mee met de ontwikkelingen op dit vakgebied en houd je kennis op peil;Je beschikt over rijbewijs B.

Jouw ontwikkeling

 • Wanneer je nog geen specifieke opleidingen op het gebied van Brandveiligheid hebt gedaan, dan leiden wij je op. Je start als medewerker Brandveiligheid, groeit door naar senior medewerker en uiteindelijk kan je doorgroeien tot specialist Brandveiligheid (schaal 10).
 • Heb je naast je hbo-diploma de opleiding specialist van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) afgerond, dan is het mogelijk om op termijn door te groeien naar de functie van specialist Brandveiligheid (schaal 10).
 • Werk je nu als medewerker brandpreventie, heb je een relevant hbo-diploma aangevuld met medewerker brandpreventie van IFV? Dan leiden wij je op tot senior met de opleiding specialist Brandveiligheid.

Wat bieden wij

 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal 9 (max. €4.048, -- o.b.v. 36 uur);
 • Aangevuld met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waar onder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen;
 • Een leuke baan in een dynamische (crisis)organisatie met brandweer, ambulance en GGD.
 • Bij start een Talent Management Analyse (TMA) waardoor we jou op basis van je talenten gericht kunnen begeleiden bij je persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren?
Enthousiast geworden en herken jij jezelf in de bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen dan graag een actueel cv en een motivatiebrief via onze sollicitatiepagina, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie en wat jouw bijdrage is om onze afdeling verder te ontwikkelen. Je kunt uiterlijk reageren tot 17 januari. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnenkomen via www.werkenbijdevrk.nl.
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 24 en 25 januari op de brandweerkazerne Hoofddorp.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met de teammanager brandveiligheid, Sandra Tol via stol@vrk.nl.

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit, bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. Met het oog op diversiteit binnen de brandweerorganisatie, gaat bij gelijke geschiktheid de voorkeur uit naar een vrouw en/of iemand met niet-westerse achtergrond.

Wij vragen nieuwe collega’s een “Verklaring Omtrent het Gedrag” (VOG) te overleggen.

Onze organisatie
De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) werkt voor de negen gemeenten in de regio. Zij bestaat uit GGD (waaronder de Ambulancezorg), de Brandweer, Veiligheidsbureau, Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland, Zorg- en Veiligheidshuis, Veilig Thuis en de ondersteunende afdelingen. Er werken circa 1400 medewerkers (inclusief vrijwilligers).Het verzorgingsgebied van de VRK telt ruim een half miljoen inwoners. Met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle Veiligheidsregio’s in Nederland.

Wij willen het regionale kennis-en expertisecentrum zijn voor fysieke veiligheid en publieke gezondheid in Kennemerland! Ons handelen reflecteert wat wij als VRK(-ers) willen uitstralen; professioneel, collegiaal, klantgericht en betrouwbaar.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.