Van brandspuiten naar brandweer Venray

Van brandspuiten naar brandweer Venray

Driehonderd jaar geleden kocht het dorpsbestuur van Venray twee brandspuiten. Deze aankoop markeert voor de brandweer in Venray het begin van het korps. Drie eeuwen later staat er een korps dat met moderne technieken branden kan bestrijden. Met een boek wil het korps dit feit vieren en de aftrap geven voor een jaar waarin dit jubileum centraal staat bij de brandweer.

Het boek staat vol met foto’s, vertellingen, anekdotes en historische informatie over het brandweerkorps in de Limburgse stad. Postcommandant Walter van Hoek is trots op het boek waar hij zelf ook aan heeft bijgedragen. ‘Het verhaal over het vermiste meisje in de buurt van Venray maakte op mij de meeste indruk’, zegt Van Hoek. In dit verhaal beschrijven twee OvD-en de zoektocht naar een driejarig Duits meisje.

Naast het boek staan voor het komende jaar meer activiteiten op het programma. Zo is er in het Venrays museum een expositie ingericht over de plaatselijke brandweer. In het museum staat eenzelfde soort brandspuit als die in 1714 werd aangeschaft, aangevuld met andere materialen, zoals leren emmers, die in die tijd werden gebruikt. Daarnaast is er een oldtimerdag in Venray. Het is de bedoeling dat veel oude brandweervoertuigen meerijden in de optocht.

actueelvenray
De onthulling van het boek

Andere artikelen in deze aflevering