Noord-Holland Noord helpt senioren met Makkelijke Home Make Over

Noord-Holland Noord helpt senioren met Makkelijke Home Make Over

Redactie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is samen met partners in de gemeente Alkmaar het initiatief De Makkelijke Home Make Over gestart om het groeiende aantal branden en valongelukken tegen te gaan. Op www.mijnhuisisveilig.nl kunnen inwoners zelf interieurinspiratie opdoen om hun huis gezellig en veiliger te maken. Op deze manier hoopt de veiligheidsregio op een leuke manier inwoners te bewegen maatregelen te nemen.

Op de website treffen inwoners ook organisaties aan die kunnen helpen. Voorbeelden zijn het Rode Kruis dat gratis woningchecks aanbiedt en het rookmelderteam van de Brandwonden Stichting dat kosteloos rookmelders ophangt. ‘Bij brand heb je drie minuten om de woning uit te komen. De brandweer is er met acht minuten. Zelfredzaamheid is daarom belangrijk. Met kleine aanpassingen in en om huis kan veel leed en schade worden voorkomen’, aldus Petra Abma, teamcommandant brandweer regio Alkmaar.

Andere artikelen in deze aflevering

Onderzoek naar incidenten met pelletkachels

Als in de eerste drie weken van dit jaar in Friesland, Groningen en Drenthe acht incidenten met pelletkachels zijn, besluit het Team Brandonderzoek Noord-Nederland een onderzoek te beginnen.