Vier veiligheidsregio's genomineerd voor Galjaardprijs

Vier veiligheidsregio's genomineerd voor Galjaardprijs

Redactie

Brandweer Amsterdam-Amstelland, Veiligheidsregio Fryslân, Brandweer Twente en Veiligheidsregio Zeeland zijn genomineerd voor de Galjaardprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een inspirerende projecten, acties of campagnes van publieke instellingen. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Galjaarddag op 11 mei.

Brandweer Amsterdam-Amstelland is genomineerd met de eindejaarscampagne. De video Brandweer steekt huis in brand! was de bijzondere aftrap van de eindejaarscampagne van het Amsterdamse brandweerkorps. En ‘Brandweer introduceert… de brandveilige kersttrui!’ was het vervolg. De opvallende en luchtige boodschap tijdens de feestdagen met bewustwording als doel waren voor de jury reden om Brandweer Amsterdam-Amstelland te nomineren.

Veiligheidsregio Fryslân is genomineerd met een burgerbelevingsonderzoek dat kan worden gehouden na verschillende crises of incidenten. Samen met communicatiestudenten van NHL Hogeschool heeft de regio een burgerbelevingsonderzoek ontwikkeld. De studenten hebben een vernieuwende vragenlijst ontwikkeld waarmee de veiligheidsregio na een crisis de inzet van de hulpdiensten kan evalueren door in gesprek te gaan met de burger.

Brandweer Twente is genomineerd met het jaarbericht dat op interactieve en beeldende wijze is vormgegeven. In het jaarbericht wordt niet alleen de hoeveelheid inzetten getoond, maar ook welke innovatieve projecten zijn ontstaan om brandveiligheid bij de burger onder de aandacht te brengen.

De manier waarop Veiligheidsregio Zeeland risico- en crisiscommunicatie één gezicht heeft gegeven is de reden dat ook Zeeland is genomineerd voor de prijs. Alle partners, waaronder brandweer, GGD, politie en waterschappen gebruiken hetzelfde logo.

Andere artikelen in deze aflevering