Holmatro Rescue Experience: live tijdens eRIC 2016

Holmatro Rescue Experience: live tijdens eRIC 2016

Redactie

Holmatro haalt tijdens eRIC op 2, 3 en 4 juni het South Wales Extrication Team naar Vliegveld Twenthe voor een driedaagse Rescue Experience. Het team demonstreert tijdens een uitdagend ongevalsscenario hoe zij met behulp van Holmatro redgereedschappen een bekneld slachtoffer bevrijden uit een modern voertuig. Holmatro’s eigen Rescue Consultant, Ian Dunbar, tevens schrijver van het trainingsmateriaal Reddingstechnieken bij Voertuigongevallen, is verantwoordelijk voor de opzet van het scenario.

South Wales Extrication Team

Het South Wales Team, dat onder leiding van teamleider Shaun Moody regelmatig deelneemt aan Rescue Challenges, is één van de meest succesvolle extrication teams ter wereld. Zij hebben meerdere malen de kampioenstitel behaald op regionaal, nationaal en wereldniveau. Ook dit jaar zijn zij gekwalificeerd om deel te nemen aan de World Rescue Challenge 2016 in Brazilië, waar zij worden beoordeeld op leidinggeven, medische en technische vaardigheden. Het team is alle dagen aanwezig op het Holmatro Rescue Experience terrein en beantwoord graag vragen van bezoekers.

Virtual Reality, innovaties en nog veel meer

Bij de stand van Holmatro, naast het Rescue Experience terrein, kun je de laatste productinnovaties ontdekken. De premeur op de eRIC: Holmatro’s nieuwe generatie accu-aangedreven redgereedschappen Greenline EVO! Ook kun je bij de stand deelnemen aan de 360° Virtual Reality Experience. Neem plaats op de passagiersstoel en ervaar met behulp van Gear VR hoe het is om na een voertuigongeval bevrijd te worden.

Tijden

De demonstraties zijn dagelijks om 12.00 en 15.30 uur (op zaterdagmiddag om 14.30 uur). Standlocatie D47, vlakbij de entree, vraag de receptie naar de kortste route.

Gratis registeren voor de eRIC kan via www.exporic.nl

BR052016-SOUTHWESTEXTRICATIONTEAM
BR052016-HOLMATROLOGO

Andere artikelen in deze aflevering

Hufterproof koffers van Vonk

Sinds jaren levert Vonk veiligheidsregio’s een breed assortiment aan hufterproof koffers met custommade interieurs met de maximaal haalbare garantie dat kostbaar materieel veilig en onbeschadigd zijn ...