Brandweer Groningen oefent in wijk

Brandweer Groningen oefent in wijk

De blusgroep Wehe-den Hoorn van Brandweer Groningen heeft half mei in een leegstaande woning in Kruisweg geoefend. De oefening was onderdeel van Oefenen in de wijk. ‘Dit doen we vaker, ook in andere delen van de regio. Het is een mooie manier om de inwoners van een bepaalde wijk te betrekken bij een oefening en op die manier te vertellen over de gevaren van brand’, aldus een woordvoerder.

De brandweer heeft van tevoren de omwonenden uitgenodigd aanwezig te zijn bij de oefening. De oefening in Kruiswijk werd goed bezocht. Na de oefening spraken de brandweervrijwilligers met de buurtbewoners over brandveiligheid in en om het huis. Veel omwonenden waren nieuwsgierig en vonden het een interessante avond. ‘Ik vond het erg leerzaam. Ik begrijp nu nog beter dat een rookmelder levens kan redden. Vooral voor mijn kinderen is het belangrijk dat ik het goed regel’, laat een inwoner weten.

BRANDWEERGRONINGEN1
Fotografie: Brandweer Groningen
BRANDWEERGRONINGEN2
Fotografie: Brandweer Groningen

Andere artikelen in deze aflevering

Brandweer bevrijdt jongetje uit boom

Meestal zijn het katten die van grote hoogte gered moeten worden. Maar de brandweer in Almelo werd half mei gealarmeerd voor een jongen in de boom. De jongen was erin geklommen en