Herdenking omgekomen brandweermensen op 15 juni

Herdenking omgekomen brandweermensen op 15 juni

Iedere derde zaterdag in juni wordt met de nationale brandweerherdenking stilgestaan bij de moed en daadkracht van brandweerlieden die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak. Dit jaar is de herdenking op zaterdag 15 juni. Nabestaanden en directe collega’s komen dan voor de achtste keer bijeen bij het Nationaal Brandweermonument in Arnhem. Tijdens de herdenking wordt om 13.00 uur het ereteken in werking gesteld. Dit wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een ereboog van water maken.

Brandweer Nederland roept alle korpsen in Nederland op om die dag bij zoveel mogelijk kazernes tussen 12.00 en 15.00 uur de brandweervlag halfstok te hangen en om 13.00 uur het ereteken te maken. Het is niet toegestaan de Nederlandse vlag of een combinatie van vlaggen te hijsen.

Ook via social media roept Brandweer Nederland op stil te staan bij de omgekomen brandweerlieden. Dit kan door op 15 juni de profielfoto te vervangen door het zwarte brandweerlogo, een foto of film van het ereteken bij de kazerne op Facebook, Twitter en Instagram te plaatsen en daarbij de hashtag #Brandweerherdenking te gebruiken. Daarnaast kan als de kazerne of post een eigen Facebookpagina heeft, het maken van het ereteken live uit worden gezonden zodat op zoveel mogelijk tijdlijnen de herdenking live te volgen is.

Andere artikelen in deze aflevering

Jan van der Heydenprijs stopt

Gerard van Klaveren, voorzitter van de regiegroep Innovatie Moed, heeft bekendgemaakt dat de Jan van der Heydenprijs stopt. ‘In tien jaar Jan van der Heydenprijs hebben we meer dan tweehonderd innovat...