Informatie zonder onderbrekingen altijd beschikbaar

Informatie zonder onderbrekingen altijd beschikbaar

Beschikking hebben over real time informatie is één van de belangrijkste zaken voor een brandweereenheid, vooral wanneer men moet uitrukken. Een veiligheidsregio in Nederland ervoer dat de informatie die ze nodig hadden niet altijd beschikbaar was, omdat er uitdagingen waren rondom data connectiviteit. Een goed voorbeeld hiervan was het schakelen tussen de WiFi in de Kazerne en LTE van de provider. Dit gebeurde niet automatisch, men moest telkens handmatig een verbinding opzetten. Dit leverde een hoop tijdverlies en een heleboel frustraties op. Door de inzet van NetMotion software zijn deze problemen opgelost en wisselt de verbinding automatisch en naadloos tussen de WiFi en LTE. Dit gebeurt snel en voorkomt tijdverlies en frustraties.

Een ander voorbeeld was het gebruik van een applicatie voor het vastleggen en beheren van assets zoals uitrusting. Deze assets werden op verschillende locaties geregistreerd door ze te scannen. Wanneer de dataverbinding verbrak stopte de software en was de sessie verloren. Ook hierbij waren tijdverlies en frustraties vervelende gevolgen. Daarbij was het zeer kostbaar om een replicatie server van de software te kopen om de problemen aan te pakken. Met de hulp van NetMotion software blijft de applicatie nu overeind, zelfs wanneer de verbinding volledig weg is geweest. Er is geen noodzaak meer voor de dure extra server software en het proces kan altijd probleemloos verder. Ook hier zijn tijdverlies en frustraties dus verleden tijd.

De noodzaak voor real time informatie betekent dat een stabiele dataverbinding een must is. Veel voertuigen zijn uitgerust met een backup datacommunicatie oplossing. Deze is vrij stabiel en biedt de mogelijkheid om toch een dataverbinding te krijgen wanneer LTE beperkt of niet beschikbaar is. De bandbreedte van deze backup is echter zeer beperkt en laat weinig data door. Door de inzet van NetMotion kan nu op meer plekken gebruik worden gemaakt van hogere snelheden en bandbreedte, waarbij automatisch wordt bepaald welke applicatie wel of niet op de lijn mag.

De informatie is dus nagenoeg altijd beschikbaar zonder onderbrekingen en frustraties van brandweerlieden. Het is dus wel degelijk mogelijk!

Deze pagina is tot stand gekomen met bijdragen vanuit de markt.

BR201807-40GESPOT1

Andere artikelen in deze aflevering

Minister opent nieuwe meldkamer Rotterdam

De nieuwe meldkamer in Rotterdam is op 6 juni officieel geopend door minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. De Rotterdamse meldkamer is de eerste van de tien locaties, die worden aangesloten...