International Compressed Air Foam Symposium in Amsterdam

International Compressed Air Foam Symposium in Amsterdam

redactie

Tijdens het Internationale Compressed Air Foam Symposium (iCAFS) op 19 en 20 september wisselen specialisten uit de hele wereld op het gebied van drukluchtschuim in Amsterdam kennis en ervaring uit. Het is voor het eerst dat over dit thema zo’n grootschalige onafhankelijke kennisbijeenkomst wordt georganiseerd.

De organisatie werkt aan een omvangrijk programma met sprekers uit de hele wereld. Inmiddels hebben Stefanie Schubert van de Otto-von-Guericke Universität Magdeburg uit Duitsland, Mark A Cummins CAFS Pioneer uit de Verenigde Staten, George Cajaty Barbosa Braga van het Federal District Fire Department Brasilia, toxicoloog John Gorrie uit Australië en Rijk van den Dikkenberg van het IFV hun medewerking aan iCAFS toegezegd. Zij delen hun kennis over onder meer wetenschappelijk onderzoek, normen, implementatie, toepassing en training.

Eén van de initiatiefnemers van het symposium is Sander Hesseling. ‘Wereldwijd wordt drukluchtschuim omarmd als een belangrijk blusmiddel naast lage drukwater, of zelfs in plaats ervan. Iedereen is het wiel aan het uitvinden, terwijl al veel kennis en expertise beschikbaar is. iCAFS biedt de unieke kans om deze met elkaar te delen.

’Voor meer informatie: icafs.com.

Andere artikelen in deze aflevering

Minister opent nieuwe meldkamer Rotterdam

De nieuwe meldkamer in Rotterdam is op 6 juni officieel geopend door minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. De Rotterdamse meldkamer is de eerste van de tien locaties, die worden aangesloten...

Opstapregeling voor brandweer aan boord bij KNRM

De KNRM heeft voor het meevaren van de brandweer aan boord van reddingsboten een instructiefilm gemaakt. De opstapregeling geldt voor alle veiligheidsregio’s waar de KNRM actief is, nog niet alle regi...