Pop-upstore Brandveilig Leven

Pop-upstore Brandveilig Leven

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is samen met de Gemeente Tilburg een project gestart om inwoners tools en tips te geven om de brandveiligheid te verhogen. Binnen het pilotproject Toolbox Brandweer, gemeente Tilburg worden per doelgroep verschillende activiteiten ontwikkeld om de termen te laten leven. Eén van de nieuwste middelen is de pop-upstore.

In deze store beleven bezoekers het belang van een goed vluchtplan en het hebben van een rookmelder, maar krijgen zij ook tips hoe zij de brandveiligheid in hun eigen omgeving kunnen verbeteren.

Naast de pop-upstore is Brandweer Midden- en West-Brabant met de boodschap Brandveiligheid regel je zelf ook de wijk in gegaan. Daarnaast zijn bij geïnteresseerden Home Safety Checks uitgevoerd en op scholen wordt de lesmodule Brááánd gegeven.

Andere artikelen in deze aflevering

Rookgaskoeling met DLS One Seven is mogelijk

DLS One Seven koelt in absolute zin beter dan hogedruk (HD). Lagedruk (LD) zorgt voor de grootste temperatuurdaling. Dat blijkt uit het rapport Schuim en water opnieuw belicht van de Brandweeracademie...

Vaardigheidstoetsen: 
leerzame competitiestrijd

Maandenlang wordt keihard getraind. Extra oefenavonden worden ingepland om zo goed mogelijk voor de dag te komen. En dan is het zo ver. 630 teams streden de afgelopen maanden in vier verschillende cat...