Rotterdam-Rijnmond presenteert een alarmeringscomputer

Rotterdam-Rijnmond presenteert een alarmeringscomputer

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft eind augustus aan het IFV en vijftien veiligheidsregio’s de alarmeringscomputer gepresenteerd. Met deze aanrijtijdenserver kan de regio afstappen van het alarmeren via de Kazerne Volgorde Tabel (KVT) en dynamisch alarmeren.

BR201910-12ALARMERINGSCOMPUTER
Fotografie: Ginopress

De aanrijtijdenserver maakt het makkelijk om in de alarmering rekening te houden met wegafsluitingen of evenementen die leiden tot afsluiting van een groot gebied. Met het tekenen van een aantal lijnen, wordt de rijrouteberekening direct live aangepast. Er hoeven dan geen aparte, vaak tijdelijke KVT’s meer gemaakt te worden.

De intentie is uitgesproken om in de verdere toekomst dynamisch te alarmeren, door veel variabelen mee te nemen in de alarmering. Hierbij kan worden gedacht aan een open brug, filevorming, de gps-locatie van een eenheid en de specifieke kennis van een eenheid of ploeg die op een vast moment in de week een oefenavond heeft. Met behulp van de aanrijtijdenserver kan waarschijnlijk nog in 2019 via een interne alarmeringsserver bij elk incident de best passende eenheid worden gealarmeerd. Er staat als back-up altijd een KVT in GMS, waar op terug kan worden gevallen als een storing optreedt.

Andere artikelen in deze aflevering