SKILLSLAB nieuwe leerweg voor Brandweer Nederland

SKILLSLAB nieuwe leerweg voor Brandweer Nederland

Redactie

Spelenderwijs leren is tegenwoordig niet meer weg te denken in blended learning.

Met het SKILLSLAB heeft CFBT-NL zich gericht op spelenderwijs leren in de vorm van een uitdagende escaperoom. ‘Hiermee trainen we de skills van de professionals en bevorderen we de communicatie en samenwerking met elkaar middels de vijf basisprincipes brandbestrijding.’

Ieder mens is intrinsiek gemotiveerd om zichzelf te ontwikkelen. Nieuwsgierigheid is de drijvende kracht. In het SKILLSLAB van het CFBT-NL wordt de deelnemer uitgedaagd om in een brand gerelateerde situatie een inzet te doen volgens de vijf basisprincipes brandbestrijding. De oplossing is aanwezig. Je weet dat het kan. Je moet alleen nog even uitvinden ‘hoe’. Deze zekerheid, die je in het dagelijks leven niet hebt, motiveert mensen om aan de slag te gaan en door te zetten.

Het SKILLSLAB is zo ontwikkeld dat de speler zich na het oplossen slim voelt en trots is op zijn (team)prestatie. Dit zorgt voor ‘flow’, een staat van geluk die je tegenkomt als je hard aan het werk bent en moeilijke dingen doet. En juist deze flow maakt het SKILLSLAB (escape room) waardevol om in te zetten voor leerervaringen. Ontwikkeling vindt plaats zonder dat het aanvoelt als een verplichte scholing.

Het is namelijk een actieve vorm van leren waarbij de nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd. Met spelenderwijs en actief leren wordt het toepassen van de basisprincipes beter begrepen en onthouden.

Kijk op www.cfbt-nl.com/skillslab voor meer informatie over deze awareness training.

image1.jpeg

Andere artikelen in deze aflevering

Spelenderwijs de Omgevingswet leren kennen

Welke veranderingen doen zich voor als de Omgevingswet op 1 januari 2022 in werking treedt? En wat voor invloed heeft dat op ieders taak, rol en verantwoordelijkheden? Om alle functionarissen, zowel v...