Brandweer Nederland start aanbesteding IBARC2

Brandweer Nederland start aanbesteding IBARC2

Brandweer Nederland start een Europese aanbesteding voor de brandweer voor minimaal 6.000 portofoons en 1700 mobilofoons en bijbehorende accessoires. ‘Voor mij is deze aanbesteding geslaagd als straks onze brandweermensen veilig kunnen optreden in een stabiele omgeving en kunnen communiceren dankzij goede producten’, zegt Diemer Kransen, portefeuillehouder Informatievoorziening Brandweer Nederland, tevens voorzitter van de stuurgroep die namens de brandweer in Nederland de aanbesteding begeleidt.

De landelijke aanbesteding Interregionale Brandweeraanbesteding Radio Communicatiemiddelen twee (IBARC2) richt zich op het aanbesteden van objectportofoons, mobilofoons en accessoires voor zestien regionale brandweerkorpsen en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Het IFV treedt op als aanbestedende dienst. IBARC 2 is de opvolger van IBARC. Met IBARC zijn de alarmontvangers en Tetraportofoons zijn aanbesteed. In Brand&Brandweer 5-2015 blikte Kransen terug op IBARC en vertelde hij waarom deze aanbesteding is gestaakt en IBARC 2 werd gestart.

Marktconsultatie

Op 10 november wordt een marktconsultatie gehouden. Doel van deze consultatie is het verkrijgen van inzicht in de mogelijkheden op de markt en van de leveranciers. Aan de leveranciers wordt ook gevraagd om ideeën en oplossingen aan te dragen voor het goed voorbereiden van deze Europese aanbesteding. Ook regio’s worden uitgenodigd om feedback te geven op de algemene functiebeschrijvingen van de mobilofoons en portofoons.

Andere artikelen in deze aflevering

Brandweer Zutphen in miniaturen

Een hele verzameling miniaturen staat bij modelbouwer Remko Storm thuis. Zo heeft hij onder andere de kazerne van brandweer Zutphen gebouwd en verbouwd en heeft hij (bijna) alle voertuigen van dit kor...

Brandweer bevrijdt arrestant

De brandweer in Dordrecht moest begin oktober uitrukken voor een speciale bevrijdingsactie. De politie kreeg de handboeien van een arrestant niet meer los en dus moest de brandweer eraan te pas komen.