Slimme camera’s voor onder een drone

Slimme camera’s voor onder een drone

Redactie

Aerialtronics’ Pensar is ‘s-werelds eerste slimme camera waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet voor analyse van beeldmateriaal. De hoogwaardige geïntegreerde SONY daglicht- en FLIR thermische sensor samen met een krachtige Nvidia GPU zorgen voor een uniek samenspel waarbij de gebruiker in real-time informatie ontvangt over zijn missie. Dit wordt mogelijk gemaakt door het veelvoud aan algoritmes in de camera.

In combinatie met de Altura Zenith UAV maakt de Pensar tijdens de vlucht gebruik van Deep Learning netwerken om bepaalde objecten of afwijkingen van interesse te detecteren, herkennen, volgen, classificeren, annoteren of censureren. De gebruiker bepaalt de exacte lay-out aangezien de Pensar modulair is opgebouwd. Deze ontwikkeling is revolutionair en tevens is de Pensar als ‘losse’ camera in te zetten tijdens missies om de gebruiker te ontdoen van beeldanalyse in het post-proces.

Aerialtronics is de ontwikkelaar van professionele en industriële drone technologie alsook de integrator van meer dan driehonderd verschillende sensoren.

Andere artikelen in deze aflevering

Twee leden USAR.NL ingezet op Sulawesi

Twee leden van USAR.NL zijn 12 oktober vertrokken naar Sulawesi om een European Civil Protection Team (EUCPT) te ondersteunen. Dit team wordt vanuit de Europese Unie ingezet naar aanleiding van de bev...