FLIR introduceert de meest betaalbare warmtebeeldcamera

FLIR introduceert de meest betaalbare warmtebeeldcamera

De FLIR K1-warmtebeeldcamera geeft hulpdiensten de mogelijkheid om warmte te zien in volledige duisternis. De FLIR K1 handheld warmtebeeldcamera (TIC) is verkrijgbaar in EMEA. Het is de meest betaalbare warmtebeeldcamera van FLIR voor hulpverleners en brandonderzoekers. De K1 detecteert warmte en biedt zicht door rook en in volledige duisternis om het omgevingsbewustzijn te verbeteren.

BR201912-40GESPOTFLIR

De dual sensor K1 is voorzien van de FLIR Lepton®-warmtebeeld­microcamera, de kleinste en voordeligste camera van FLIR. De K1 maakt gebruik van de gepatenteerde MSX®-technologie van FLIR, die details van hoog contrast selecteert van de beelden die worden gemaakt door een geïntegreerde conventionele camera. Deze worden vervolgens op de warmtebeelden gelegd. De K1 neemt tegelijkertijd warmtebeelden en visuele beelden van een locatie en kan tot 10.000 beelden opslaan voor het opstellen van rapporten, het maken van analyses en het verzamelen van bewijsmateriaal.

Dankzij het ontwerp met pistoolgreep kunnen gebruikers de locatie bekijken vanaf hun eigen positie voor meer veiligheid en omgevingsbewustzijn. De spotthermometer herkent eenvoudig verborgen warme en koude plekken voor directe probleemoplossing. De K1 heeft een IP67-classificatie voor waterbestendigheid, is warmtebestendig tot 115°C en is bestand tegen een val van twee meter hoogte op een betonnen vloer. De geïntegreerde oplaadbare batterij gaat vijf uur mee zonder bijladen. Daarnaast is de K1 voorzien van een 300-lumen zaklamp voor een betere zichtbaarheid van een locatie.

Andere artikelen in deze aflevering