Home

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli

Gegevens

Nummer
2022
Publicatiedatum
24 mei 2022
Auteur
Redactie
Rubriek
Nieuws

Vanaf 1 juli is het wettelijke verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. De landelijke rookmeldercampagne is daarom gestart. Met de slogan ‘Check – Koop – Plak’ roept Brandweer Nederland bewoners op om minimaal één werkende rookmelder op te hangen op elke verdieping in huis.

Of gemeenten en verzekeraars in de toekomst de rookmelderverplichting handhaven, is aan hen. Belangrijk is dat je rookmelders écht ophangt voor jezelf en voor iedereen die je lief is, benadrukt Brandweer Nederland. Een rookmelder detecteert rook en waarschuwt je heel snel. Zo heb je meer tijd om veilig buiten te komen bij brand, kun je eerder de brandweer bellen en is de kans op het beperken van de schade groter. Rookmelders redden levens.

Check, koop en plak rookmelders

Weten hoeveel rookmelders jij in huis nodig hebt en waar ze moeten hangen? Check rookmelders.nl. Binnen een paar minuten weet je dan precies hoeveel jij er nodig hebt in jouw thuissituatie. Koop ze online, in een bouwmarkt of elektronicawinkel en plak ze op. Zo zorg je voor jouw veiligheid èn die van je dierbaren.