Aflevering 11, 26 oktober 2021

Gepubliceerd op 26 oktober 2021

Filter
Alles

Actueel

Geschreven door Redactie
Van LCMS naar Landelijke Voorziening Crisisbeheersing Demissionair minister Grapperhaus (minister van Justitie en Veiligheid) heeft het Landelijk Crisismanagement Systeem (LCMS) tot Landelijke Voorziening Crisisbeheersing (LVCb) verklaard.

Te groot om te blussen

Geschreven door Post, R.
Het aantal natuurbranden in Nederland is de afgelopen jaren flink gestegen; van 420 in 2014 naar 1.140 in 2018. Deze cijfers tonen aan wat wetenschappers al enige tijd voorspellen: vanwege de klimaatverandering – langere periodes van droogte en hogere temperaturen – is het risico op natuurbranden in...
Nood breekt wet. Met vier duikers binnen het korps kon kazerne Urk de meldingen in de waterrijke regio niet bolwerken. ‘Die vier waren hier zeven dagen in de week mee bezig. En wanneer één van hen niet beschikbaar was, konden we niet uitrukken’, vertelt Ronald van den Brink, coördinator Brandweerzor...

‘Een tijdig vooralarm geeft ons meer slagkracht’

Geschreven door Redactie, Romein, A.
In de nacht van 14 op 15 juli wordt in allerijl de hulp ingeroepen van de Nationale Reddingsvloot (NRV) bij zware overstromingen in Limburg en België. In vier dagen tijd zetten 750 hulpverleners zich in onder zeer zware omstandigheden.
Het brandweergevoel is springlevend én staat onder druk. Reden voor voorzitter van Brandweer Nederland Tijs van Lieshout om het eens goed onder de loep te nemen. Niet om te mopperen, wel om oplossingen te genereren.
De grote rookwolk was van verre zichtbaar en trok veel mensen. Videootjes verschenen op social media. Zeker bij een tankstation maakt zoiets indruk. Bevelvoerder Marc Dam had dienst en rukte uit naar het tankstation in Dronten, vlakbij de kazerne.