Aflevering 4, 22 maart 2022

Gepubliceerd op 22 maart 2022

Filter
Alles

Actueel

Geschreven door Redactie
Brandweerhumor als copingstrategie Welke rol speelt humor binnen de brandweercultuur in het algemeen en specifiek bij het verwerken van ingrijpende incidenten? Onderzoeker Karin Dangermond zocht het uit als onderdeel van haar promotieonderzoek Rol brandweercultuur bij verwerking heftige gebeurteniss...

Altijd voorbereid op het onbekende

Geschreven door Vanheerentals, M.
Brandweercommandant Bert Brugghemans van AntwerpenHij vindt Antwerpen ‘het meest interessante crisisgebied van Europa’. Maar de regio is óók een gebied dat steeds complexer wordt, onder meer door klimaatverandering en door de groei van de stad.

Dossier Wet Veiligheidsregio’s

Geschreven door Redactie
Nadrukkelijkere rol voor de brandweerzorgTien jaar na de oprichting van de veiligheidsregio’s presenteert de commissie Muller eind 2020 haar onderzoeksrapport evaluatie Wet veiligheidsregio’s met daarin een aantal belangrijke aanbevelingen.

Je lot omarmen

Geschreven door Haasbroek, A.
Beroepsbrandweerman en ondernemer datagebruik Bart van Leeuwen geeft het stokje voor deze rubriek door aan Arthur Haasbroek, informatiespecialist bij brandweer Hollands Midden en informatiemanager in het CoPI.

Op bezoek in ... Kamperland

Geschreven door Redactie
In Kamperland op het eiland Noord-Beveland – volgens ploegchef Sebastiaan van Goudswaard het mooiste dorp van Zeeland – vind je een brandweerpost met dertien vrijwilligers. ‘Ik wil niet zeggen dat we familie zijn, maar we weten echt wat we aan elkaar hebben.
In de vorige uitgave van Brand & Brandweer schreef redactielid Gerard Bouwmeester over de roodste familie van Nederland en het feit dat hij het leuk vindt om onderdeel uit te maken van een familie met veel rituelen en patronen.
Melding in Zeeuws-Vlaanderen: een dame staat tot haar knieën vast in het drijfzand. Een vreemde situatie want meestal zak je op dit stuk strand niet verder weg dan een centimeter of dertig.

‘Continu bezig met sterker worden’

Geschreven door Boogaart, B. uit den
Hoe bereiden collega’s zich voor op de World Police and Fire Games (WPFG)? Bob uit den Boogaart (31) doet mee aan het onderdeel CrossFit. Sinds 2017 werkt hij als manschap in de D-ploeg van kazerne Scheveningen.
Masterclass windturbinesIn ons land staan meer dan tweeduizend windturbines. En dat aantal groeit nog steeds. Wat moet je als brandweer weten over windturbines en hoe moet je handelen bij een incident? Een masterclass van Tom Hessels, onderzoeker Energie- en transportveiligheid bij het Nederlands In...