Aflevering 9, 11 september 2020

Gepubliceerd op 11 september 2020

Filter
Alles

Actueel

Geschreven door Redactie
Kerncijfers Incidenten beschikbaar in online dashboard In samenwerking met de veiligheidsregio’s publiceert het Kenniscentrum Informatiegestuurde Veiligheid van het IFV voortaan iedere maand de Kerncijfers Incidenten van de brandweer.
In de vernieuwde leergang Manschap, die begin september van start is gegaan, zijn grote veranderingen doorgevoerd. Met name de module brand is vernieuwd. De Hernieuwde kijk, tegenwoordig de Basisprincipes van brandbestrijding genoemd, zijn er volledig in doorgevoerd.
Er rijden in Nederland steeds meer elektrisch aangedreven voertuigen op de weg. Deze voertuigen worden ook vaker geparkeerd en opgeladen in parkeergarages. ‘En dat brengt risico’s met zich mee’, stellen Marcel Koene, beleidsmedewerker risicobeheersing bij Veiligheidsregio Haaglanden, en Nils Rosmull...

De zomer van 2020

Geschreven door Maren, A.-J. van
‘Deze zomer is er één voor de boeken.’ Dat stelde een collega laatst toen we terugkeken op de afgelopen tijd. Vanaf maart dit jaar heeft het coronavirus Nederland (en de rest van de wereld) behoorlijk beziggehouden.
Een jaar geleden braken in Australië de eerste van een hele serie natuurbranden uit. Dat deze branden tot en met maart zouden duren, durfde op dat moment nog niemand te bevroeden. In totaal is twaalf miljoen hectare natuur verwoest, de oppervlakte van bijna drie keer Nederland.
Wat als één van de leden van jouw kazerne positief wordt getest op corona? En wat als daarna blijkt dat hij al besmettelijk was in de periode dat hij nog geen klachten had? Het overkomt kazerne Valkenburg in Veiligheidsregio Hollands Midden.
Beiroet wordt dinsdag 4 augustus rond 18.00 uur opgeschrikt door een enorme ontploffing. In het havengebied van de Libanese hoofdstad ontploft bijna 3.000 ton ammoniumnitraat. In één klap is het volledige havengebied weggevaagd.